Milyen veszélyt jelent a karosszériára az útszórósó?

Bár már nem tart sokáig a tél, mégis fontos szót ejtenünk a téli utak sózásáról.

Nem véletlen, hogy a nemzeti parkok és a tájvédelmi körzetek területén lévő utakon nem sóznak télen.  A só káros hatással van a környezetünkre. Erős maró hatása miatt nem csak az állatokra és növényekre van rossz hatással, hanem az utakra és az autók karosszériájára is.

Ha nincsen megfelelően lekezelve az autónk, azaz a fényezés nem mindenhol éri el a megfelelő réteg vastagságot és a só a fémet éri, akkor megnövekszik  a korrodálás kockázata.

Érdemes ellenőriznünk és akár körbe járnunk az autót, hogy van-e bárhol az autón rozsdásodás.  Főleg a kerékjárati éveknél és a küszöb találkozásánál lehet gyakori. Ha lehetőségünk van rá, nézessük meg szakértővel is, így elkerülhetjük az idő előtti elhasználódását a karosszériánk elemeinek. Nagyon öreg autónál , ami teljesen át van rozsdásodva meg kell gondolni az esetleges javítást, cserét,mivel a rozsdajavítás költséges dolog, idős autónál néha –néha többe is kerülhet, mint maga az autó piaci ára. A 10 év alatti autóknál érdemes minden tél után még időben elcsípni az esetleges rozsdafoltot. Hogyha az felületi, akkor fényezéssel lehet javítani és a karosszéria elem nem korrodálódik tovább. Tél alatt érdemes lemosni, lemosatni az autót egyszer-kétszer, ezzel lemossuk a rátapadt sólét is.

Még nincsenek hozzászólások.

Hozzászólok