10 aranyszabály baleset esetére

  1. Mindig legyen nálad kárbejelentő lap. („kék-sárga” betétlap, Európában egységes)
  2. Okozó rendszáma, kocsi színe és fajtája, helyszín, esetleg tanú! Figyelj a részletekre.
  3. Készíts néhány fotót, esetleg videót az okostelefonoddal!
  4. Külön írás legyen a kárbejelentőn! Ez nagyon fontos, mivel a biztosító ezt is nézi.
  5. Aláírás legyen a bejelentőn, sokszor nem írják alá a nagy kapkodásban, így az semmis. Utólag pedig könnyű letagadni az okozónak a baleset okozását.
  6. Megjegyzés rovat: ’ Felelősségem elismerem!’ Ezt írasd rá az okozóval, mivel nagyban segíti a kárrendezést, jogalapot a későbbiekben.
  7. Ütközés külföldi gépjárművel: Mindig hívj rendőrt!
  8. Ne törölgesd a kocsit, ne mosasd le, ne próbáld meg kézzel feszegetni, javítgatni a sérült alkatrészeket. Ez alól kivételt képez például, ha a sárvédő beleér a kerékbe, mert annyira roncsolódott. (Hogyha okoztak egy sérülést, de te megpolíroztad utána, akkor a biztosító elállhat a javítástól.)
  9. Sokszor jó felhívni a javítót, aki néhány jó tanáccsal tud ellátni. Legtöbben egy baleset után a felfokozott állapotban feledékenyek vagyunk.
  10. NE jelentsd be magad a kárt, vedd fel a kapcsolatot a szervizzel. A jó alapkár felvétel olyan, mint a ház alapja. Hogyha rosszul vették fel a későbbiekben egy pótszemlén nehéz már rajta javítani. A kárrendezést illetőleg az ügyféllel közös a célunk. Az okozott összes kárt térítse a biztosító.

Még nincsenek hozzászólások.

Hozzászólok